VPN İNDİR

VPN programlarına pek çok kez ihtiyaç duyuyoruz. Özellikle son günlerde artan yasaklarla internetle normalden fazla haşır neşir olmayan bir insan bile VPN programlarına başvuruyor. Çünkü gelişen teknoloji ve buna rağmen karşımıza çıkan engelleri aşmanın yolu bu programlardan geçiyor. Ancak VPN  programlarının piyasası oldukça karmaşık ve yoğun. Haliyle seçtiğiniz programda VPN indir seçeneğine tıklamadan önce programın detayları hakkında araştırma yapmanız su götürmez bir gereklilik halini alıyor.

1

VPN programlarında ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı seçenek bulunuyor. Ücretsiz VPN programlarında sadece VPN indir seçeneğine tıklamanız ve programı aktif hale getirmeniz yeterli olurken, ücretli VPN programlarında belli ücretler ödemeniz gerekiyor.

Ücretsiz seçeneği varken neden ücret ödeyerek kullanalım diye soruyor olabilirsiniz. Bu iki seçeneğin arasındaki başlıca fark veri limiti sorunlarıdır. Ücretsiz VPN programlarında aldığınız hizmet karşılığında bir bedel ödemezsiniz ancak internete erişimde size belli bir kota verilir ve bu kota dolduğunda erişiminiz kesilir veya hızınız kullanılamayacak derecede düşer. Bu durumda özgürce ve kafanız rahat şekilde internete bağlanamazsınız.

Bunun yanında ücretsiz VPN programlarında kullanıcıların canını sıkan başka bir durum daha vardır. VPN programı sahiplerinin kazanç elde etmesini sağlayan reklamlar… Programı kullanmanızı engelleyebilecek düzeyde olan bu reklamlar, programın ücretsiz olmasındaki faydayı göz ardı etmenize neden olabilmektedir.  

Ayrıca yine ücretsiz VPN programlarının oldukça fazla güvenlik sorunu mevcuttur. VPN programı ile internet erişimi sağlarken verilerinizin güvenliği oldukça önemlidir. Verilerinizin güvenliği için VPN programları, özel şifreleme sistemleri kullanırlar. Ancak bu şifreleme sistemleri ücretsiz programlarda oldukça zayıftır. Bu nedenle gerek VPN sağlayıcıları gerekse dışarıdan başka bir kişi bilgilerinize rahatlıkla ulaşabilir. İşte bu noktada VPN programlarına verilen ücret kolaylıkla gözden çıkarılabilmektedir.

Ücretsiz programlardaki bir başka güvenlik sorunu ise sanal ortamdaki zararlı yazılımlara karşı alınan önlemlerdir. VPN ağına bağlandığınız sunucunun ne denli güvenilir olduğunu bilmeniz gerekir. İnternet ortamındaki zararlı yazılımlara veya farklı kötücül virüslere karşı alınan herhangi bir önlem olmadığında; internete erişim sağladığınız tablet, pc, telefon vs. gibi cihazlar tehdit altına alınır. Cihazların donanımının veya kullanımının zarar görebileceği gibi, cihaz içerisindeki bilgileriniz de tehlike altındadır. Bu tarz durumlarla karşı karşıya kalmamak için kullandığınız programın ne kadar güvenli olduğunu irdelemeli veya belli bir ücret ödeyerek, kullanıcıları tarafından onay görmüş VPN programlarını tercih etmelisiniz.

Bunların yanı sıra ücretsiz VPN programlarında dosya indirme, torrent kullanımı oldukça sıkıntılıdır. Bu nedenle herhangi bir bedel ödemeden kullandığınız VPN programları çok fazla tercih edilmemektedir. Ancak tüm bunlara rağmen rakiplerinden sıyrılıp kaliteli hizmet vermeyi başaran ücretsiz VPN programları da hiç azımsanmayacak sayıdadır.

Bunların sonucunda ücretli veya ücretsiz herhangi bir VPN programını kullanmak istediğinizde de karşınıza oldukça geniş yelpazede bulunan bir piyasa çıkar. Bunların arasından ihtiyacınıza en uygun olan, en kaliteli ve uygun fiyatlı programı bulmak oldukça zor bir iştir.

VPN programları, kullanıcılarının görüşleri alınarak ve programlar üzerinde testler yapılarak, programın ne denli kullanılabilir olduğu ve ne amaçla kullanılabileceği hakkında bilgiler ediniliyor. VPN indirmek isteyen kullanıcılar da bu bilgiler ışığında satın alma işlemlerini gerçekleştiriyor. Bu sayede siz de satın almayı ve indirmeyi düşündüğünüz VPN programının internet üzerindeki yorumlarını okuyarak hakkında olumlu veya olumsuz fikir ve tutumlara sahip olabilirsiniz.

Comments

Popular posts from this blog

Ücretli VPN- Ücretsiz Vpn Karşılaştırması

Ücretsiz VPN Programları 2018

En İyi VPN Programları 2018