VPN PROGRAMI


VPN programı, günümüzde internette özgürce dolaşabilmek için en çok başvurulan yöntemdir. VPN programları sayesinde pek çok yasaklı siteye herhangi bir engele takılmadan rahatça erişebilirsiniz veya normal şartlarda yasaklı olan ve indiremediğiniz dosyaları indirebilir, özgürce torrent kullanımı yapabilirsiniz. Peki, VPN programları bunu nasıl yapmaktadır?

VPN, İngilizce Virtual PrivateNetwork’ün kısaltılmış ismidir. Direkt Türkçeye çevirecek olursak sanal özel ağ anlamına gelir. VPN sayesinde bulunduğunuz bölgeden uzaktaki bir ağa bağlanabilir, konumunuzu ve IP adresinizi farklı bir bölgeden gösterebilirsiniz. Bu sistem çok sayıda bilgisayar sistemi kullanılarak gerçekleştirilmiştir. VPN programı

Basit bir dil ile anlatmak gerekirse; VPN programı bulunduğunuz bölgeden kullanmak istediğiniz sunucuya bir tünel açar ve bu tünel özel şifreleme sistemiyle korunur. Dışarıdan bakan biri veri akışını görmesine rağmen, veriler şifreli olduğu için bilgiye ulaşamaz, VPN programlarının karmaşık şifreli güvenlik duvarlarını aşamaz. Bu programlar internete erişmek istediğiniz cihazınıza kurduğu özel ağ ile IP adresiniz kullanılan sunucunun bulunduğu bölgedeki IP ile değiştirilir. Bu sayede özgürce yasaklı sitelere girebilir veya bulunduğunuz bölgede kısıtlanan dosya indirmelerine ve torrentlara ulaşabilirsiniz.

Bu şekilde özgürce internete erişebileceğiniz VPN programlarının da belli başlı kalite standartları bulunmaktadır. Ne yazık ki birçok VPN programı ücretlidir ve bu ücretler hiç de azımsanmayacak rakamlardadır. Bunun yanında ücretsiz VPN seçenekleri de mevcuttur. Ancak kullanıcıya karşı kullandıkları veri sınırlamaları ve reklamları ile kullanıcısını üzebilmektedir. Vpn Türkiye

VPN programlarında pek çok sorunla karşılaşılabilmektedir. Bunlardanen önemlisi ve tehlikelisi; programın şifreleme sistemidir. Kullanılan VPN programı, eğer dayanıksız ve kalitesiz güvenlik sistemlerine sahipse, veri akışınız kolaylıkla dışarıdan izlenebilir. Bunun yanında kullanılan VPN programının veri kaydı yapmıyor olması gerekmektedir. Böyle bir durumda bilgileriniz tehdit altında demektir ve güvenliğiniz açısından oldukça büyük bir sorun teşkil etmektedir.

VPN programları çoğunlukla bilgisayar desteklidir. Günümüzde mobil internet kullanımı da oldukça had safhada olduğu için mobil VPN programlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Mobil hizmet de veren VPN programları, sayı olarak oldukça fazla olsa da, kalite seviyesi bilgisayar destekli VPN programları kadar yukarıda değildir ne yazık ki.

Ancak yine de rekabetin yoğun olduğu bu VPN programı piyasasında sıyrılıp dikkat çeken VPN programları da mevcuttur. Sizin için bu VPN programlarını derledik.

Turbo VPN

Mobil VPN uygulamaları arasında en çok dikkat çeken ve kullanılan VPN programı Turbo VPN’dir. Kolay kullanımı ve hızlı bağlantısıyla kendisini çok kolay sevdirir. Halk arasında tavşan olarak bilinmektedir. Bunun nedeni uygulamayı açtığınız anda ekranda beliren tavşandır.

Turbo VPN programının en güzel tarafı ücretsiz olmasıdır. Ücretsiz olmasına karşın hız konusunda kullanıcısına çok da sıkıntı çıkarmamaktadır. Bunun yanında LTE, 3G ve WİFİ ile rahatlıkla VPN ağına katılmanızı sağlar. Ancak ücretsiz olması sebebiyle, oldukça fazla reklama maruz kalabilirsiniz.


VPN Proxy Master

Kullanıcı arayüzü oldukça basit, anlaşılır ve dost canlısı olan bu programın en çok sevilen tarafı OpenVPN şifreleme sistemini kullanmasıdır. Bu sayede verileriniz kaydedilmez ve güvenle internette dolaşabilirsiniz. Diğer ücretsiz VPN uygulamaları gibi VPN Proxy Master da kullanıcına fazla sayıda reklam sunar.

HolaFree VPN Proxy

HolaFree VPN Proxy Türkçe dil seçeneği ile diğer ücretsiz VPN programlarından sıyrılmasıyla bilinir. Bu nedenle oldukça yaygın bir kullanıma sahiptir. Bunun yanı sıra mobil desteğinin yanında Chrome desteği de bulunmaktadır.

Opera Free VPN

Opera Free VPN, kullanıcılar tarafından tercih edilme sebebi olarak kolay ve basit kullanımı gösterilmiştir. Basit kullanıcı arayüzü, hızlı ve kesintisiz bağlantı hizmeti ile pek çok ücretsiz VPN programının sunamadığı kaliteyi, kullanıcılarına sunmuştur.

VPN Master

Ücretsiz mobil VPN programları arasında playstore’da puanıyla dikkat çeken uygulama olan VPN Master, en yüksek puanı almış durumda. Hali hazırda 1 milyondan fazla kez indirilen bu uygulamanın ücretsiz olmasına karşın ne yazık ki can sıkıcı derecede reklamları da bulunuyor.

Comments

Popular posts from this blog

Ücretli VPN- Ücretsiz Vpn Karşılaştırması

Ücretsiz VPN Programları 2018

En İyi VPN Programları 2018