VPN nedir?

Herkesin önceliği aynı değil ya da interneti herkes aynı şekilde kullanmıyor. Çevrimiçi olarak anonimliğinizi korumak istiyorsanız, VPN sağlayıcıları size bir “tünel” hizmeti aracılığıyla internete gizlice erişmenin bir yolunu sunar. Bu tür bir erişim, iletişiminizi maskeler ve birweb sitesine bağlandığınızda, VPN’in IP adresini görüntüler.

240_F_145957208_xzvMJJsE2dJou7bKYH3WSpyELG9hg6kT

Bu, farklı web sitelerine göz atarken özel ev IP adresinizin gizlendiği anlamına gelir. Bir VPN programı kullanmak muhtemelen bilgisayarınızın hızını da etkileyecektir. Hızlı bir VPN arıyorsanız, bilgisayarınız ve hedef sunucu arasında veri şifrelemesi yaparak gizliliğinizi de koruduğundan emin olabilirsiniz. Bir VPN programı kullanarak, verilerinizin korunmasını iyileştirebilir ve internette anonim kalabilirsiniz.

Bir VPN Programına Nasıl Bağlanırım?

Çoğu zaman, bu, VPN ile bağlanmak istediğiniz aygıtlara yüklediğiniz bir VPN yazılımını (istemcisini) kullanmak anlamına gelir. VPN istemcisi, dünya çapında bulunan bir dizi sunucuya bağlanma seçeneği sunacaktır. Kullanılabilen yerlerin sayısı, bağlamayı seçtiğiniz VPN sağlayıcısına bağlı olacaktır. Bir VPN kullanarak, aslında bir masaüstü, dizüstü bilgisayar, tablet veya akıllı telefon ile bağlandığınız sunucu, ağ veya diğer dijital cihazlar arasında güvenli bir bağlantı kuruyorsunuz.
Ayrıca bir VPN, ağ protokolleri olarak adlandırılan protokolleri kullanır. Bu, VPN'in VPN üzerinden gönderdiğiniz veya aldığınız bilgileri şifrelemek için kullandığı dildir (daha fazla bilgi için özel protokollere danışın).

Kullandığınız VPN türü,internete nasıl bağlanmak istediğinize ve bu bağlantının ne kadar güvenli olmasını istediğinize bağlı olacaktır.

Çoğu durumda, bir sağlayıcıya kaydolduktan ve cihazınıza yükledikten sonra kurulum yazılımını indirerek VPN'izi kurabilirsiniz. Çoğu VPN, tüm büyük işletim sistemleri için yazılım sunar.

Comments

Popular posts from this blog

Ücretli VPN- Ücretsiz Vpn Karşılaştırması

Ücretsiz VPN Programları 2018

En İyi VPN Programları 2018